Genomskinlig tandställning – en diskret lösning för raka tänder

02 mars 2023
wsn tutorial

editorial

En oroväckande tandställning har länge varit synonymt med en metallkonstruktion i munnen som inte bara är obekväm att bära, utan också synlig och iögonfallande. Många människor har avstått från att korrigera sina ojämna eller sneda tänder på grund av den estetiska påverkan. Men tack vare framsteg inom tandvården finns det nu en mer diskret och estetiskt tilltalande lösning – den genomskinliga tandställningen.

Vad är en genomskinlig tandställning?

En genomskinlig tandställning, även kallad en osynlig tandställning eller tandregleringsskena, är en tandkorrigeringsteknik som är nästan osynlig för andra människor. Den är tillverkad av genomskinlig, skräddarsydd plast och är utformad för att passa över tänderna som en skena. Genom att använda en serie av dessa skenor, som successivt flyttar tänderna till önskad position, kan man uppnå ett vackert och rakt leende utan att behöva bära en traditionell metalltandställning.

Hur fungerar det?

Genomskinliga tandställningar är tillverkade av en speciell typ av plast som är genomskinlig och nästan omärklig när den används. Varje tandställning är skräddarsydd för varje individ och tillverkas med hjälp av avancerad datoriserad bildteknik. Tandläkaren planerar den önskade tandkorrigeringen och skapar en serie av tandregleringsskenor, där varje skena är utformad för att flytta tänderna gradvis mot den slutliga positionen.

Patienten använder varje skena under en viss tid, vanligtvis två veckor, innan man går vidare till nästa skena i serien. Varje skena är utformad för att lätt kunna tas av och på, vilket gör det möjligt för patienten att äta och dricka utan restriktioner. Skenorna kan även tas bort under kortare perioder vid behov.

Vilka fördelar har en genomskinlig tandställning?

Genomskinliga tandställningar erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella metalltandställningar:

Estetiskt tilltalande: Genomskinliga tandställningar är nästan osynliga när de används, vilket gör att man kan korrigera sina tänder utan att behöva känna sig obekväm eller självmedveten över hur man ser ut.

Bekväma att bära: Tandregleringsskenorna är tillverkade av mjukt och flexibelt material som är skonsamt mot tandköttet och inte orsakar någon irritation eller skav i munnen.

Lätt att underhålla: Traditionella tandställningar kan vara svåra att hålla rena och kräver ofta särskilda verktyg för att borsta och rengöra. Genomskinliga tandställningar kan tas av vid tiden för daglig tandborstning och rengöring, vilket gör det enklare att bibehålla en god munhygien.

Flexibel livsstil: En stor fördel med genomskinliga tandställningar är att de kan tas av vid behov. Detta innebär att man kan njuta av sin favoritmat och dricka utan restriktioner och att man kan ta av tandställningen under speciella tillfällen eller för att renovera vad man behöver.

All About Smiles – experter på tandreglering

Om du är intresserad av att korrigera dina tänder med hjälp av en genomskinlig tandställning kan All About Smiles hjälpa dig. All About Smiles är en modern tandvårdsklinik som erbjuder högkvalitativ tandvård och specialiserar sig inom tandreglering och estetisk tandvård.

Vårt team av erfarna och omtänksamma tandläkare och ortodonter använder den senaste tekniken och de mest avancerade materialen för att utföra tandkorrigering av högsta kvalitet. Vi erbjuder även andra tandregleringstekniker som passar olika behov och önskemål.

Boka en konsultation hos All About Smiles och låt oss hjälpa dig att uppnå ett vackert, rakt leende utan att du behöver göra avkall på din livsstil eller självkänsla. Besök vår hemsida på https://allaboutsmiles.se/ för mer information.

Fler nyheter