Lunch i Malmö – Upptäck staden genom dess smaker

30 maj 2023
Julia Zsiga

Utforska Malmös restaurangscen genom de bästa lunchrestaurangerna i stan. Här erbjuds du allt från lokala rätter till internationella smaker, och du kommer garanterat att hitta en restaurang som passar dig och din matlust.

Lokala smaker

Om du vill uppleva Malmös genuina matkultur, besök någon av stadens små, lokala restauranger som serverar mat från Skåne. På många av dessa restauranger kan du prova klassiska rätter som lax eller köttbullar med gräddsås och lingon. Ett tips är att besöka restaurangen Mando Steakhouse på Nobelvägen, som är känd för sin fantastiska köttmeny. Här hittar du allt från oxfilé till entrecôte, och alla rätter serveras med krispiga grönsaker och goda såser.

lunch Malmö

Internationella smaker

Vill du hellre prova något annat än svensk mat under din lunch i Malmö, finns det också flera restauranger som serverar internationella rätter. Fridas Kök på Bergsgatan erbjuder bland annat en vegetarisk meny med rätter från hela världen, medan La Roche på Lilla Torg serverar läckra franska bistro-rätter. Om du är sugen på sushi, är Årstiderna Sushi något för dig. Här kan du välja mellan ett stort sortiment av sushi och sashimi för en smakupplevelse utöver det vanliga.

Ta med din lunch utomhus

Att äta lunch utomhus på en solig dag i Malmö är en riktig upplevelse. Staden är känd för sina många parker, och här finns gott om gröna oaser där du kan njuta av din mat i naturens lugn. Ta med din lunch från exempelvis Brogyllen på Södra Förstadsgatan och bege dig till Slottsparken, en grönskande park i stadens centrum. Här kan du välja mellan ett stort sortiment av bullar, smörgåsar och sallader, alla gjorda av högkvalitativa råvaror.

En snabb lunch på språng

För dig som bara vill ha en snabb lunch på språng finns det flera alternativ i Malmö. Ett bra val är Kebaberia på Skomakaregatan. Här hittar du en mängd olika kebabrätter till överkomliga priser. En annan restaurang som erbjuder snabb mat är Taco Bar, som finns på flera platser runt om i staden. Här kan du välja mellan en mängd olika tacos och burritos, alla lagade från färska råvaror.

Som du kan se har Malmö en mängd olika lunchrestauranger att välja mellan. Oavsett om du är ute efter lokal mat, internationella rätter eller något snabbt på språng, finns det garanterat en restaurang som passar dina önskemål. Så ge dig ut på en smakresa genom Malmö och njut av stadens fantastiska matutbud!

Fler nyheter