När du behöver tandläkare akut i Stockholm

29 september 2023
Veronica Urena

editorial

Tandvärk är en av de mest uppenbara anledningarna till att du kan behöva akut tandvård. Smärta kan vara ett tecken på en infektion, en fraktur eller en annan allvarlig tandproblem som kräver omedelbar behandling. Om du upplever intensiv tandvärk som inte går över, bör du snarast kontakta en akut tandläkare.

Infektioner och svullnad

Om du upplever svullnad i tandköttet, kinden eller halsen, kan det vara ett tecken på en tandinfektion. Tandinfektioner kan vara farliga om de inte behandlas i tid och kan till och med sprida sig till andra delar av kroppen. Om du har svår svullnad eller feber bör du omedelbart söka tandvård.

Förlorad tandprotes eller fyllning

Om du har en tandprotes eller fyllning som har lossnat eller gått sönder kan det vara obekvämt och smärtsamt. Dessutom kan det påverka din förmåga att tugga mat ordentligt. En akut tandläkare kan hjälpa till med att reparera eller ersätta förlorade tandproteser eller fyllningar.

Olyckor och trauma

Om du har varit med om en olycka som har påverkat dina tänder, som en bilolycka eller en fallskada, är det viktigt att du söker akut tandvård. Tänder kan skadas eller slås ut vid sådana olyckor, och tidig behandling ökar chanserna att rädda dina tänder.

tandläkare akut stockholm

Hur du hanterar en akut tandläkarssituation

När du behöver en tandläkare akut i Stockholm finns det några steg du kan följa:

Kontakta en akut tandläkare: Sök omedelbart kontakt med en akut tandläkare i din närhet. De har specialkunskap och utrustning för att hantera tandvårdssituationer som kräver snabb uppmärksamhet.

Förbered dig: Innan du besöker tandläkaren kan det vara bra att rengöra eventuell smuts eller blod från din mun. Om du har förlorat en tand, försök att placera den i mjölk eller saltvatten för att hålla den fuktig tills du når tandläkaren.

Kontakta tandläkaren först: Om möjligt, ring tandläkaren innan du besöker deras klinik för att informera om din situation och säkerställa att de är beredda att ta emot dig.

När du står inför en akut tandvårdssituation är det viktigt att agera snabbt och söka professionell hjälp. Akut tandläkarvård i Stockholm är tillgänglig för att hantera smärta, skador och infektioner som kräver omedelbar uppmärksamhet. Genom att vara medveten om när du behöver akut tandvård och hur du hanterar situationen kan du säkerställa din oral hälsa och välbefinnande.

Fler nyheter